Естествен цвят на косата

Последно с естествения цвят на косата ми се помня в пети клас. Тогава бяха модерни русите кичури и аз естествено не спрях да се тръшкам, докато майка ми не ми позволи да си направя такива.

В последствие ги поддържах дълго, след което се изрусих цялата, отново за дълъг период. И тук идва „интересната“ част. Имах страхотна приятно руса коса до кръста някъде около десети/единадесети клас. Боядисвах само корена ежемесечно. Имах израстнал корен, имах и повод, за който трябваше да го премахна. Влезнах в специализиран магазин за бои и след консултация с продавач-консултанта си купух професионална боя /не и помня името/.

Беше спешно, както казах,а и баба винаги е на линия. Та тя ме боядиса. По мои заръки, сложихме боя и по краищата. Изчаках може би около 40 минути. Къде ми е бил акъла?! Влязох в банята и когато започнах да си мия косата, тя буквално се скъса, цели кичури опадваха, от там от където бяхме намазали краищата – от средата.

Вината беше моя. Не бях прочела указазнията за употреба. Изчакала съм прекалено, прекалено много с боята. За щастие поне в корените остана здрава.

Не зная дали може да си представите какво се случи. 3 дни сълзи не само аз, ами и баба! Отказ да ходя на училище, спасителен отряд от фризьори. Резултатът – къса кестенява коса. Моят ужас за тогава. Тази история я знаят малцина. Не съм говорила никога за случая.

Така скъсах завинаги с русия цвят. От тогава състоянието на косата ми стана фикс идея. Правих и купувах какво ли не и не след дълго успях. Е, не беше до кръста, но имах здрава кестенява коса със средна дължина. Която в последствие отново стана до и под кръста дори.

Ще ви споделя и продукта, на който съм най-благодарна Стимулант за коса на Икаров През годините съм го казала на всички, които са ме питали какво правя с косата си и не вярваха, че е само това. Не само, но беше основно. Миех я всеки ден /зная, че не е окей/ и го използвах.

В сегашно време двата цвята на косата ми са очевадни. Аз почти не забелязвам, само на снимки. Дължината на косата ми расте скорострелно и до сега. Налагаше се да я боядисвам на по-малко от месец, защото не издържах на израсналия корен. Въпреки че цветът за мен не е от първостепенно значение, колкото качеството на косъма.

Исках напълно естествен цвят, без червени или медени отенъци. Избирах безамонячни бои с естествени цветове, доближавах се до тях, но все пак винаги имаше неестествени отблясъци. Нормално. 💁🏻‍♀️

Когато обясних това на колежката ми, тя ме попита дали имам бели косми. Аз съответно нямам. Тогава тя съвсем убедена започна да ме убеждава, че естественият ми цвят е точно това, което искам. Първоначално реагирах с “Абсурд”, след което обмисляйки идеята, ден след ден, ставаше все по-малко абсурдна.

Та .. 👀виждате сега до къде го докарах. В следвашите една, две години ще е така. Смятам да подновя употребата на стимуланта, за да ускоря процеса още повече. Сигурна съм, че резултатът ще си заслужава чакането. И все пак е странно за мен, предвид нетърпеливостта ми.

Ще се радвам, ако някой има съвети по темата. 💬

Реклама

3 Отговори на “Естествен цвят на косата”

 1. […] е да си забърквам домашни маски. За коса използвам Стимулант за коса на Икаров, знаете. За лице – по съвет на страхотната Tita Makeup artist […]

  Харесвам

 2. […] е да си забърквам домашни маски. За коса използвам стимулант за коса на Икаров, знаете. За лице – по съвет на страхотната Tita Makeup artist […]

  Харесвам

 3. Да,естественият цвят на косата е най-хубав.
  Харесва ми даже и побелялата коса. Дразня се от жени на 60-70 години,ама с ярко боядисани коси,както и момичета с шарени кичуру. Изглежда неестествено.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.