Библиотека във въздуха

В тази статия ще ви покажа едно интересно решение за вашата библиотека.

С всяко местене на дома ми, една от първите ми мисли е тази за библиотеката. Още от мъничка обичах да си обособявам места с наредени книги – моята библиотека. Предполагам това ми се е зародило от мама и дядо. Те имат своите огромни такива, изграждани с годините. Според мен книгите са живот и просто не мога и не мога да разбера нечетящите хора, но това е една друга тема.

Имайки вече собствен дом и семейство имах пълната свобода на действие. По принцип искам книгите ми да са навсякъде, да ги виждам, ако може и в кухнята /всъщност може/. Разглеждах доста видове библиотеки в Pinterest, естествено. Тъй като апартаментът ни е изцяло в скандинавски стил и леко минималистичен, какво по-удачно от една библиотека без рафтове, във въздуха и на стената едновременно.

Като минус мога да отбележа, че не можеш да побереш доста книги, а по-скоро малко на брой. Но пък са съвсем лесни за подреждане. Аз дори си ги пренареждам често.

Когато показах библиотеката на мъжа ми, той веднага измисли много бърз и евтин вариант за изпълнение.

Нужни са ви Г- образни планки. от Продават се във всеки по-голям стройтелен магазин, цената на 1 бр. е около 2 лв. Аз исках 3 колонки, затова взехме 6 планки /по две на колконка/. Запкрепят се с дюбели и видии, но това за представителите на мъжкия пол би трябвало да е ясно.

След като поставите книгата е нужно да прихванете корицата към планката, в противен случай ще увисне. Аз съм я закрепила с двойнолепящо тиксо.

Това е всичко. А тук долу е резултатът.


Реклама

Един отговор за “Библиотека във въздуха”

  1. И аз исках подобна библиотека, но просто апартаментът ни е в друг стил и хич не ми хареса как изглежда вкъщи(имаше малко цупене от страна на мъжа, че трябва да преправя, ама…). За това заложих на дървени квадратни блокове, а отгоре по един кактус, още книги или рамка със снимка.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.