Без броене на калории. Няколко правила, с помощта на които не излизам от форма

  • Не пия вода и никакви други течности, когато се храня. Може да умирам от жажда, но го спазвам. Приемам вода поне след 30 мин. По принцип не пия и кафе, сокове, коктейли, алкохол. До скоро пиех доста фрешове, но напоследък предпочитам самите плодове. Пия минимум литър вода на ден. Вкусна ми е, колкото и странно да звучи. Имам един порок – прясното мляко, но това ще коментираме друг път.
  • Не консумирам плодове вечер. Те са богати на захар, а тогава има възможност те са ферментрат и да предизвикат газове, което води и го подуване на корема.
  • Сутрин винаги пия топла напитка. Дали чаша топла вода или чаша прясно мляко, мляко с какао, важното е да е топло.
  • Гимнастика. Ходя на йога, баланс, пилатес.. което и от тях да е, важно е да тренираме духа и тялото. Често прибавям и кардио тренировка след тях, когато усетя, че имам нужда. Не консумирам допълнително сол. В храната, с която се храним, особено навън, има достатъчно сол. Никога не прибавям допълнително. Включително и към салатите.
  • Никога не броя калории. „Няма по-откровена любов от любовта към храната.“ Бърнард Шоу. Ценя храната като изкуството за всички сетива, с две думи съм си чревоугодник. Когато нещо конкретно ми се прияде винаги си го хапвам.
  • Не пуша. Никога не съм и няма и да започна. Постоянно апелирам спирането на цигарите не само към най-близките ми. Схващането, че когато спреш цигарите, ще надебелееш е само признак на слаба воля, според мен.

Искам да подчертая, че това са правила, за които съм чела или са ми били дадени като съвети от специалисти и които спазвам с години. Установила съм, че при мен работят и така се чувствам окей, но съвсем не са някакъв коректив.

Моя съвет е, когато имате въпроси или искате да постигнете някакви конкретни цели / напълняване, отслабване, качване на мускулна маса и др./ да се обърнете към специалисти в дадената сфера.

И най-важното! На първо място стои това да сме здрави и да се чувстваме добре в тялото си.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.