Моето лято 2019 ще ухае на Boucheron Quatre

Парфюмите не са ми страст, никога не са били. Възприемам ги като необходимост и толкова. Обаче човешките сетива са “голямо нещо”, в случая обонянието.

Спомням си, като мъничка, ароматите на мама, как ухаеше тя на любимите и парфюми и как тати и ги подаряваше. Тя обича по-изразени и запомнящи се аромати, някои от които използва и до днес. Съвсем далечни от моя вкус, но мисълта ми е друга – ароматите запечатват спомени и ни напомнят за тях.

Примерно – знаех отлично това и избрах да си “запечатам” спомен от сватбения ми ден с парфюма “Si” на Giorgio Armani. Един от най-любимите ми аромати, използван многократно. Не броя вече опаковките, които изразходвам от него и сега още повече, мисля че ми е отъждествен с титлата “Неомръзващ аромат”.

Ако не сте, често това става и неволно, без да осъзнаваме, пробвайте да свържете даден аромат с ваш период или важен момент от живота ви. След което се върнете към него, имам предвид към аромата /не зная вече колко пъти повторих тази дума, абстрахираме се от тафтологията/ и вижте как той ще призове спомена и ще се върнете към момента отново. Сигурна съм, че всичко това има медицинско обяснение, с което сега осъзнавам, че трябва да се запозная.

Имам 3 отличили се като любими мой аромати: MISS DIOR BLOOMING BOUQUET /не е особено траен, но е превъзходен/, за Si -то ви споделих и Dolce & Gabbana 3 L’Imperatrice.

Всеки път, щом реша да разнообразя, правя грешка и парфюма отива подарък за мама. Наскоро обаче се изненадах доста приятно. Благодарение на консултантите от Douglas и Beauty zone се запознах с бижуто Boucheron Quatre, което като се прибрах вкъщи продължаваше да ми харесва. Флорален и плодов, той е сериозен кандидат за класацията ми.

С него ще “запечатам” лято 2019 г., надявам се, с разкошни спомени, пълни с истински усмивки, любов и топлина.


Be kind : )

#noad

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.