3D анализ на състоянието на кожата ми с Visia

Правя този така наречен 3D анализ на кожата ми за втори път. Първият път беше миналата година горе долу по същото време. Тогава не бях чувала за нещо подобно в Пловдив и предвид свръхчувствителната ми и проблемна кожа изобщо не се поколебах.

Нямам абсолютно никакви естетични или каквито и да било корекции по себе си за момента. Не мога да кажа, че никога няма да имам, защото избягвам думата, макар че ми се иска. Но грижата за кожата е нещо, което не мога да пренебрегна. Особено с моята такава.

Сега, година по-късно бях любопитна да сравня резултатите. Не бяха особено добри – малко повече пигментации и порфирини, по-ясно изразени линии, поява на нови бръчици. Е, не е страшно, разбира се.

Всъщност анализът се извършва със система наречена VISIA. Заснемат се 3 снимки в ляв, десен профил и анфас и благодарение на UV светкавица и филтри анализира повърхностния слой на кожата ни. Визуализират се линии и бръчки, пигментни петна, кръвоносни съдове, неравномерности в текстурата и др. Дори може да видите състоянието на кожата си след 5-7 години. Отне ми около 30 мин.

Резултатите се представят в проценти и графики, но най-важното е да има кой да ги разчете правилно.

В AGLEA DERMA, където направих анализа, работят само дерматолози, така че компетентното мнение е гарантирано. Лично аз винаги се вслушвам в съветите и препоръките на професионалисти, независимо в коя сфера. Почти не правя експерименти на своя глава, ако не съм убедена. Смятам, че правилното диагностициране на проблема е половината от решението му.

Получих визуализация и в писмен вариант, но не е нужно да я съхранявам, тъй като системата пази база данни и третия път пак би ми сравнила резултатите. А такъв със сигурност ще има.

Ако се интересувате повече, при всякакви въпроси може да ми пишете, ще обясня всичко детайлно.

„Aging is a fact of life. Looking your age is not.“ Dr. Howard Murad

До скоро.

Be kind : )

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.