Едно бюджетно предложение за по-бяла усмивка и едно не чак толкова

В статията ще ви представя две предложения за по-бяла усмивка т. е избелване на зъбите. Всъщност, всичко това съм обяснявала персонално в отговор на въпросите ви, но реших и да го документирам.

Аз самата съм търсила доста информация по темата. Всичко започна, когато моят стоматолог категорично отказа да ми прави процедури за избелване с довод, че емайла ми бил тънък. Така реших, че ще намеря алтернатива. Чела съм много, изпробвала съм различни методи и продукти. Кои с резултат, кои без, но се радвам, че не след дълго намерих решение и мога са ви споделя, най-ефективните за мен, два варианта.

Та, по същество. Първият вариант:

1. студено пресовано кокосово масло

2. активен въглен

3. четка за зъби

Може да ги намерите във всяка аптека. Аз купувам често това на Dragon и съм доволна, но няма значение, която и марка да изберете. Активният въглен е на таблетки, мисля че го продават и на прах, но аз, когато и да попитам в аптеката за такъв – го нямат. Нужна ви е и още една четка за зъби, защото, използвайки я, става черна. Може да използвате вашата стара и да си вземете нова за ежедневна употреба, така или иначе трябва да се сменят.

В малък съд слагате малко от кокосовото масло. Не бива да е в течно състояние. Няколко таблетки от активния въглен строшавате на прах и ги смесвате до хомогенна смес. Използвате като паста за зъби, като може и да оставите сместа да подейства няколко минутки. След това измивате с регулярната ви паста.

Повтаряйте процедурата колкото е нужно, спрямо целите ви. Препоръчвам поне 14 дни. Ефектът на избелване е видим още след две, три измивания и е напълно естествен. Дължи се на абсорбиращите свойства на активния въглен. Някой смесват и лъжичка сода, но на мен не ми е нужно. Е, няма да заслепявате околните, но и жълтия отънък няма да го има.

Бюджетен, виждате цената е около 8 лв. /зависи от расфасовката/, безвреден, безболезнен и даващ бърз резултат, метод.

Ако обаче сте от хората, които не си падат особено по забъркването на кашички и смеси, за вас по-подходящ би бил вторият вариант.

Лентичките на Crest ми бяха препоръчани от не един приятел. До тогава бях изпробвала подобни на други марки, от които не бях очарована. Но желанието да постигна така бялата усмивка надделя и поръчах и тези. Предлагат доста разнообразни продукти. Аз визирам вида Crest 3D LUXE Pro Еffects, точно, който е на снимката. 10 пакетчета по две лентички на цена 46,99 лв. Използвах ги точно както е описано – всеки ден по 30 минути.

Без предварително да четкате зъбите, залепяте лентичката на сухи такива. Половин час минава бързо особено, ако сте залисани с нещо. А и те не ви пречат да говорите или пиете вода, примерно. Та така, в началото всеки ден, в последствие ги слагам, когато ми е кеф. Мога да кажа, че ефекта е траен, зависи отново от вашата цел и тон, който искате да постигнете. Почти професионално избелване в домашни условия.

Накратко, от две, три години, това е всичко, което правя като грижа за усмивката си. Надявам се да ви е от полза, ако и вие сте търсили вариант извън кабинета на стоматолога. Разбира се, не отричам техниките, които те използват и не е никак изключено да прибегна отново до професионално мнение.

Ако имате въпроси, каквито и да било, пишете ми. Нали идеята е да сме си максимално полезни един на друг.

До скоро

Be better : )


*Авторски материал, единствено със собствени впечатления. #noads

Реклама

Един отговор за “Едно бюджетно предложение за по-бяла усмивка и едно не чак толкова”

  1. […] на зъбите забърквам кокосово масло с активен въглен. Тук ще намерите статия по […]

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.