10 дни beach life с Avene слънцезащитен спрей SPF30

В статията ще ви запозная със слънцезащитния СПРЕЙ SPF 30+ ВИСОКА ЗАЩИТА за чувствителна кожа на марката Avene, който избрах да използвам за 10-дневната си ваканция на българското Черноморие.

Откакто се помня, лятото кожата ми става много тъмна. Още като мъничка, след 10 дни на море баба не можеше да ме познае : )

За щастие това продължава и до днес, с разликата, че вече съм доста по-предпазлива и взискателна в грижата за кожата ми. Никога ама никога не се излагам на слънце без да съм нанесла слънцезащита, под каквато и да е форма. Ако не го направя имам чувството, че причинявам нещо ужасно на кожата ми. Спазвам указанията и го нанасям обилно поне час преди плаж.

Безобразно тъмния тен не ми е по вкуса, оранжевия такъв също.

Държа кожата ми да е с равномерен тен и хидратирана. Предпочитам да е по-лек, но дълготраен, отколкото варианта с придобиването на бърз такъв. Всички знаем какво следва – така неприятното лющене на кожата, белене, петна. Не съм от хората, който се излагат под жаркото слънце по няколко часа без проблем. Да, излагам се на слънце, но не и докато кожата ми запари непоносимо.

Последната ми ваканция на морето не бе кратка и знаех, че трябва да се погрижа за кожата си подобаващо. Спрях се на СПРЕЙ SPF 30+ ВИСОКА ЗАЩИТА за чувствителна кожа.

И отново бих го направила. 10 дни на плажа и не изгорях нито един път, дори не се зачервих и придобих желания шоколадов тен.

Спрея на Авен с SPF 30+ е за чувствителна кожа и това е още един факт, който ме спечели. Под формата на мляко е, но не оставя бели следи. Продуктът е водоустойчив, не съдържа парабени, с мощен антиоксидант. Като текстура е изключително приятен, не мазен, но същевременно прави кожата кадифена и хидратирана. Аз го нанасям често, през час може би, въпреки че не влизам във водата.

Друг плюс е, че се оказа доста икономичен. Предвид факта, че при мен всеки продукт свършва по-бързо от обикновено, този е изразходен по-малко от половината, а не го използвах единствено аз.

Предлага се и във вариант с SPF50 , за тези от вас, който се нуждаят от максимална защита.

Плажна чанта и шапка
H&M

Ако и вие сте от тези, които предпочитат здравословния тен /ако изобщо има такова нещо/ слънцезащитния спрей на Авен SPF30 е добра опция. Като съотношение цена-качество е идеален. В момента е на специална цена 21.90 лв., вместо за 43,50 лв., в цялата аптечна мрежа, мисля.

До скоро : )

*Авторски материал, единствено със собствени впечатления и средства. #noads

Реклама