Подготовка за най-празничния месец или няколко съвета какво да направим преди професионален грим от TITA Makeup artist

Когато си запазвах час за професионален грим за специален повод, по-точно за пробен такъв, при TITA Makeup artist я попитах има ли нещо специално, което трябва да направя? Как трябва да подготвя кожата си и т.н. Тогава тя ми сподели, че съм една от малкото, които задават подобни въпроси, а те са от изключителна важност за оптималния резултат. Говорим за професионален грим. Затова и реших, че ще е полезно да обобщя и споделя най-важните препоръки, които тя ми каза. Сигурна съм, че някои от вас са запознати отлично, но други, които като мен, прибягват до професионалист два пъти годишно, имат нужда да ги прочетат.

Споделям това, което Тита ми обясни преди моя пробен грим + някои допълнения, като препоръки от нейна страна:

Ориентировъчно, времето за направата на грима отнема 50-60 мин.

Лицето трябва да бъде добре почистено, без грим. Може да нанесете само лек хидратиращ крем и балсам за устни.

Посещението при козметик трябва да е седмица – две преди даденото събитие, в зависимост от процедурата, която ви правят и колко време отнема възстановяването на кожата след нея. Посъветвайте се с вашия козметик.

TITA makeup artist препоръчва веднъж седмично да си правите ексфолиант на лицето. Дори и сухата кожа има нужда от ексфолиране, за да се отстранят мъртвите клетки. Същото важи и за устните. Не подценявайте грижата за тях.

Да, някои фон дьо тени успяват доста умело да прикрият черните точки, 😀 но все пак те трябва да се премахват пермаментно.

Хубаво е да не забравяме да почистим добре веждите си и зоната над устните. Не е необходимо да поясняваме защо. : )

Ако сте решили, че искате да си сложите 3D мигли или да ви направят ламиниране на мигли и това ще ви е първа процедура, не го отлагайте за последния момент. Ето и причините :


– Възможна е алергична реакция. Доста неприятен момент, особено когато искате да сте перфектни, не е никак приятно /меко казано/ очите ви да са подути и да сърбят. Направете процедурата 2 месеца по-рано, за да видите каква ще е реакцията на организма. Ако няма проблем, правете поддръжка на 3 седмици, като не забравяте да измивате внимателно очите си ежедневно. Специалистът, който ви поставя миглите, ще ви обясни подробно как да ги поддържате красиви и чисти.
– Трайното извиване на мигли или така нареченият лаш лифт е страхотна процедура, стига да е направена добре. Ако искате в деня на повода, да ви се поставят еднократни мигли на лента, по-добре изчакайте да мине събитието и тогава правете лаш лифт. Когато миглите са извити, е почти невъзможно поставянето на лента.

Хайлайтър – MAC Mineralize Skinfinish Soft & gentle
Сенки за очи – MAC колекция Visual arts, цвят TUTU GOOD
Червило – MAC Matte lipstick – KINDA sexy

Друга препоръка, която е от изключителна важност, е ако посещавате фризьор същия ден и прическата ви изисква измиване на косата, това да се случи преди грима.

Ако имате предвидена фотосесия е хубаво да говорете с вашия фотограф и да уточните кога най-късно трябва да сте готови с прическа и грим.

Пробният грим не е задължителен, но поради натовареността в дните на абитуриентските балове, примерно, тогава е много трудно, почти невъзможно да се обсъжда гримът. Това може да се направи предварително в удобно за вас време. : )

Е, това е по-голямата част от препоръките, които трябва да знаете преди професионален грим за специален повод. Благодаря на TITA за търпението и за останалите ценни съвети, които ми даде за моята проблемна кожа. Аз не съм от най-леките клиенти. 😀 Постоянно говоря, питам, разпитвам.. Нямам търпение за поводите, за които отново ще преобразя себе си. : )

До скоро,

Теодора Д.


*Изцяло авторски материал с подкрепата на TITA make up artist

Реклама