„Подай ръка на пенсионер“ декември 2019

Споделяла съм ви не веднъж за нашата организация „Пловдив, подай ръка на пенсионер“, група с подкрепа на фондация „Навущанов„. За кампанията тази Коледа дори направих първото си видео в сторис :Д За тези от вас, които не ме познават или попадат в моето онлайн местенце за първи път тук /в друга моя статия/ може да прочетете повече и да се присъедините към нас, разбира се : ). Опитът ми сочи, че хората искат да помагат, просто е необходимо да им се подскаже как, кой и от каква помощ има нужда. Убедена съм, че и сред вас има такива. Това е и една от основните причини да пиша всичко това тук.

Повода на статията е тазгодишната ни коледна кампания – декември 2019 г. Както обикновено, подготовката започва доста по-рано. Част от доброволците се събрахме да обсъдим начина по който ще се случват нещата тази година, идеи, промени, допускани грешки в предни кампании. Обожавам тези хора. Не ги виждам особено често, но винаги имам чувството, че сме на една и съща честота. Палец на горе за тях. Разбира се, на снимката виждате една мноого малка част.

Та, по същество. Пиша статията януари 2020 г., след като са минали всички празници дори и през януари. Еуфорията от тях е притихнала, а аз мисля абсолютно обективно.

Тази година в самия ден на реализиране на кампанията доброволците бяхме най-малко, за мое съжаление. Зная и разбирам забързания ни живот и не си позволявам да упрекна никого. За сметка на това, нуждаещите се бяха повече, повече от 100, което хем е добра новина, хем не чак толкова. Иска ми се все по-малко хора да имат нужда от допълнителна помощ. Спонсорите се увеличават също всяка година, което пък е изцяло добра новина. Множество продукти от всякякъв тип ни бяха предоставени безвъзмездно от фирми и производители. Огромно благодаря още веднъж.

Новото тази година беше, че за първи път поставихме в няколко хранителни обекти плакати с информация за кампанията и възможност на желаещи да закупят продукти по собствена преценка. Което също се увенча с успех, това беше само началото. Смятаме да повторим в по-голям мащаб.

Освен с хранителни продукти със събраните средства успяхме да подпомогнем със закупуване на памперси и лекарства.

Любима снимка на любима приятелка

Не искам да подкрепям статията със снимки, макар че имам доста, повечето от тях много емоционални и би ви било по-интересно. Такива може да намерите във Фейсбук групата. Но фокуса далеч не е в това и бих искала да им запазя известна анонимност.

Ако сте стигнали до тук и прочели всичко, искрено ви благодаря. Заради такива хора като вас години наред продължаваме да доказваме на хората, че не са сами. Това означава автоматично, че подкрепяте тезата ми – „човек никога не знае“. Тук е мястото да кажа, че следващата ни кампания ще се проведе за Великден 2020.

Ако някой от вас познава човек в нужда, в Пловдив и региона, който има нужда от помощ и би я приел, разбира се (темата е деликатна), моля пишете ми. 🙏 💬 А ако пък някой желае да се включи по какъвто и да било начин, винаги е добре дошъл. Мисля че това дори е излишно да го пиша.

Be better,

Теодора

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.