Нашата сватба с My weddingly

Благодаря на Василена от My Weddingly ,единственият сватбен блогър в България, за въпросите и вдъхновението да пиша по темата, която отлагах доста дълго – нашето най-щастливо събитие – сватбата ни.

Всичко започна когато….

Не беше любов от пръв поглед. По-скоро от втори 😀 Първата ни среща не бе никак специална. Премина в закъсване с колата на пътя, MC Donаld’s, разговори на теми табу. Бях лишена от всякакви очаквания, дори гледах с насмешка на случващото се. И все пак.. Господ си знае работата! Кой да предположи, че няколко години по-късно, ще бъдем семейство и от сегашна позиция с опит в брака скромната една година : )

Продължението на историята….

В общуването ни, съвсем в началото, най-силно ме привлече добротата му. Начина, по-който се отнасяше към обкръжението си, към семейството си. Светогледа му беше лишен от всякакви злоба и завист. Като цяло, положителното му светоусещане беше притегателната сила, която ме караше да искам да го опознавам още и още. Не бях срещала такъв човек, с толкова положителни качества, които се разгръщаха пред мен, съвсем натурално, ден след ден.

Началото на приказката….

Нямаше ден, в който да не се видим. Това продължи години. Беше най-милият мъж, когото бях срещала. Всъщност, защо говоря в минало време? Той все още е такъв и което е най-интересното, дори повече.

Не познавам по-всеотдаен такъв и няма да спра да го повтарям (обективна съм).

За сватба си бяхме говорили и по-рано, така че знаехме, че ще ни се случи. Предложението ми за брак дойде след три години. Беше изненада и тя се получи, като се има предвид проницателността ми и това колко е трудно човек да скрие нещо от мен. Е, след тежък работен ден, просто се прибрах вкъщи и изживях приказка в приказката. Първият път в живота ми, в който „полетях.“

Усещането между двама ни се засили и това се случва с всяка изминала година. Просто няма как да ви го опиша, невероятно е. Наистина нямам търпение да прекарам живота си с този мъж.

Първото нещо, след танца и шампанското, което направих е да изпратя снимка на близките ми, признавам. 😀

Сватбени вълнения….

Сгодихме се месец октомври 2017 г. Аз обаче бях категорична в избора на месец септември за сватбен и нямахме проблем, че е чак след година. Нямахме специални предпочитания за датата, искахме да бъде събота и тази на 22.09.2018 г. беше единствената свободна в хотела, който бяхме избрали. А отидохме почти година по-рано. За него нямахме никакви колебания. Капарирането му беше първото нещо, което направихме по организацията на сватбения ни ден.

Съветвам и бъдещите семейства да стартират с локацията, като я изберат и капарират, тъй като с нея се съобразяват всички останали елементи по организацията (за правилния избор е важно да сте уточнили ориентировъчния брои гости).

Преди това, разбира се, е определянето на ориентировъчен бюджет, с който да се съобразявате във всяка следваща стъпка.

Нямахме колебания и за кумовете ни. Моята най-добра приятелка от детството и неговия най-добър приятел. Кумата ни се вълнуваше наравно с мен от годежа до последния час на сватбата. Да имаш човек, който съпреживява всичко, случващо се с теб, е безценно.

За нашите шаферки и шафери също!

Живеем в Пловдив и града предлага не малко възможности по отношение на избор на сватбена агенция, видео и фото заснемане, DJ и всичко останало, необходимо за едно сватбено тържество. Тук твърдението, че доволният клиент е най-добрата реклама, важи с пълна сила.

Сестрата на мъжа ми ми препоръча нейната сватбена агентка, за което изключително много ѝ благодаря. Благодаря и на самата нея, тя беше водеща на сватбата и човекът, който отговаряше за украсата в залата.

Тя беше човекът, с когото имахме най-много срещи и разговори, изслушваше ме търпеливо, изтърпя стоически всяка приумица и на сватбения ден свърши повече от перфектно работата си.

Тук може да разгледате нашата Romantic wedding decoration

Препоръчвам ви да изберете отделно водещ на самата сватба и отделно DJ. Да, има някои DJ, които се справят страхотно и с двете функции, но те не се срещат често. Сватбената ни агентка ни препоръча  също DJ и фото и видеозаснемането, на които се спряхме.

Вдъхновение и идеи черпех от така любимия ми апликейшън – Pinterest. Знаех какво искам и имах цялостна концепция. Оставаше „само“ : D изпълнението ѝ. Не беше лесно, тъй като аз бях главен координатор между всички, с които избирах да работя и беше много важно за мен да се спази стилът и в най-малкия елемент от сватбата. Имах дадена пълна свобода от мъжа ми и цялото семейство, което не зная до колко беше добре. Тормозех ги само с колебанията си.

Но наистина мисля, че сватбата трябва да отразява самия теб, вас, затова е толкова важно всичко да ви харесва и да не се влияете от чужди мнения, когато взимате решения.

От днешна дата ми звучи малко пресилено, но така си беше тогава. От къде съм черпила тази енергия и търпение идея си нямам, но нека не се отклоняваме от темата.

В края на статията може да видите координати на всички, с които работехме по организацията на „нашия ден“ и на тези, които бяха част от него.

Сватбените покани са второто нещо, с което се захванахме доста по-рано от датата. И по-добре, защото не ни се получи от първия път. Оказа се, че така желаният от мен „топъл печат“ не е така проста работа и не всички се заемат с изработването му за не толкова голям обем.

Понякога нещо, което си мислите за бързо и лесно изпълнимо, отнема доста повече време. Не подценявайте нито един детайл и си оставяйте време за план „Б”.

Тогава, беше чист късмет и с помощта на моята баба, по съседски се свързах с най-прекрасните момичета, които са открили баланса между желанието на клиента и това да оставят собствен отпечатък върху работата си. Техни творения са: поканите, менютата за ресторанта, табелките с номерата за масите в ресторанта, етикетите за подаръчетата за гости, за сватбената ракия, книгата за пожелания, както и забавните надписи за вратите в къщите ни.

Роклята….

За роклята ще ви посъветвам да не се отказвате, докато не намерите тази на мечтите ви.

Не слушайте прекалено много близки и дори дизайнера. Най-важното е да сте себе си, дори в булчинската си рокля (Пример – не харесвам подплънки като цяло, не нося. Модела на рокля, на който се спрях беше с такива. Е, поисках да ги махнат, независимо, че дизайнера (и не само той) беше категоричен в позицията си, че с тях е напълно естетически издържано и т.н. Успя да ме убеди, но в една от последните проби просто си казах не, това не съм аз. Коригирахме бюстието в последния момент. Резултат – чувствах се страхотно без “едни гърди напред” :D). Подобно нещо се случи и с воала. Исках точно толкова дълъг воал, независимо от всеобщото мнение, че е крайно неудобно и го имах. : )

Отново имах ясна цялостна представа за това как искам да изглеждам – от прическата до обувките. О, да, те са важни точно толкова, колкото роклята. Умишлено избрах само 7 см ток с отворени пръстчета и не ги свалих цяла нощ. Роклята беше съобразена с височината на обувките и ако ги бях свалила и обула кецове, примерно, щеше да падне голямо препъване.. не бих си го позволила.

Не беше лесно, изпробвах доста рокли, за мен качеството е определящо. Бях поръчала и капарирала една.. В последствие се отказах (все пак съм зодия Близнаци :D”). Така стигнах до „моята“, която освен всичко, беше дори и удобна. Противно на мненията на всички, че няма да мога да вървя, заради шлейфа и воала,  не спрях да танцувам цяла нощ. (Бях категорична в желанието си да имам шлейф и никой не успя да ме убеди в противното).

Тук може да разгледате снимки от black & white селекцията.

Денят на сватбата…

Наистина не зная от къде да започна. Не е възможно да бъда изчерпателна, затова няма да се впускам в подробности. Ще кажа само, че цял ден, вечер и сутрин (до 04:00 ч.) почти не се погледнах в огледалото.

Бях заета да гледам хората около мен, в очите им виждах емоцията и щастието. Истински празник в пълния смисъл на думата.

Не исках да изпусна и минута. От първия до последния гост бяха

Н Е В Е Р О Я Т Н И. Не е ли това смисъла на този ден? Никога не съм се забавлявала повече от тази вечер.

Вашият момент…

„Всяка любовна история е красива, но нашата ми е любима.“ Клише или не, аз наистина смятам, че всичко случващо се между нас е неповторимо, за което всеки ден благодаря за Господ. За мен няма най-емоционален момент.

Емоциите се преплитаха една с друга непрестанно, коя от коя по-върховна и не ти оставяха време да си поемеш дъх. Може би това е истинското щастие. : )

Снимки от сватбената ни фотосесия може да разгледате тук.

Църковният брак и за двама ни е от изключителна важност.

Тук обаче искам да спомена да помислите добре и да вземете предвид всички фактори като изготвяне план на деня по часове.

Тъй като в повечето случаи не сме единствени, нито в църквата, нито длъжностните лица за гражданския брак ще работят само за нас в този ден. Е, да, и това е възможно, но по-често срещаното е обратното, както беше и при нас. Имам предвид, че не е окей да закъснявате прекалено.

Церемонията ни по встъпване в граждански брак беше доста добре организирана, получи се доста тържествено, същевременно забавно и емоционално. Точно тези моменти не ми бяха ясни, но водещата ни и длъжностното лице от общината бяха перфектни.

Много е важна организацията в един такъв ден, излишно е да споменавам.

Постарайте се да има на кого да разчитате и за най-малките неща. Като да има достатъчно вода за гостите, примерно, докато трае церемонията, welcome drink -а, докато текат поздравленията.

Още една емоционална бомба за мен беше моментът, в който така любимата ми Роси Пейчева се присъедини към празника ни. А тя е още по-прекрасна, отколкото си представях!

В програмата ни за забавната част се спряхме на приятели – най-добрия за нас танцов състав, както и на гръцки бенд.

Още малко снимки тук.

Извън цялата суета обаче, сватбата за мен е страшно личен момент. Гражданският брак е ясен, но църковният е нещо друго – едно от седемте тайнства на църквата.

Тогава суетата притихва и губи смисъла си. Момент, в който си достатъчно зрял да се вречеш във вечна любов, да изречеш „завинаги“ и наистина да го вярваш.

Мога да изпиша и 10 000 думи и пак няма да бъдат достатъчни, затова ще спра до тук. Мога да отговоря на всички по-конкретни въпроси, да опиша подробности и детайли по всички теми около сватбения ни ден. Пишете ми, ако има такива.

 И ако сте стигнали до края, за което БЛАГОДАРЯ, значи не съм ви отегчила прекалено. Благодаря на Кръстю, нашите родители, приятели и близки, както и на всички спомогнали за „нашият ден“ да бъде такъв, какъвто беше. Благодаря и на Мy Weddingly за възможността да си го припомня, чрез въпросника, който ми изпрати.

По-долу са и обещаните връзки:

Локация –  ГРАНД ХОТЕЛ ПЛОВДИВ, ресторант „БЕНДИДА“

Фото и видеозаснемане – GALEX VISION

Водеща и сватбен агент – НЕПОВТОРИМО с Мария Найденова

DJ – Цветан Василев (Цеко)

Осветление и ефекти – DYNACORD

Изработка на декорация сватбени аксесоари –  Tepe Studio

Флорист – Магазин за цветя „Жасмин“

Сватбена рокля – HRISTO CHUCHEV DESIGN

Прическа – Pepi Filcheva Hair Expert

Грим – Professional Makeup Designer Krasimira Petkova

Бижута – SWAROVSKI

Подаръци за гостите Сватбени сладки

Програма:

Оркестър извеждане на булка – НАЗДРАВИЦА

Танцова група „Пловдивъ“

Гост изпълнител Росица Пейчева

Реклама

2 Отговори на “Нашата сватба с My weddingly”

  1. Тази история е магична, като вас! ❤

    Liked by 1 person

    1. Пожелавам ти го! ♥️

      Liked by 1 person

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.