Първи седмици карантина март “20 #covid-19

До скоро свързвах думата карантина предимно с видовете шарки и инкубационния им период. Е, вече далеч не е така и всички сме наясно защо.

Карантината се превърна в синоним на безопасност и грижа към обичните ни хора. И понеже нас ни е грижа – слушаме и изпълняваме, няма да казвам до колкото е възможно.

В статията ще ви споделя моите начини, досега, за справяне със ситуацията. Не бих ги нарекла съвети, но ако сред тях намерите и нещо подходящо за вас бих се радвала.

Първите дни стартирах с това, с което може би 90% от нас направиха. Основно почистване, придружено с маниакална дезинфекция, с направата на домашни дезинфектанти.. Последва пренареждане на гардероби и сортиране на дрехи и обувки. Приготвих два чувала с дрехи и обмислям да си поръчам Remix Bag, прибрах зимните и изкарах повечето летни.

Започнах да готвя!! Тези от вас, които ме познават знаят, че не го правя регулярно.. не е похвално, просто на този етап не е “моето”. Тези дни направих два пъти палачинки и първият си кекс в живота 😅. Последваха манджички и ястия от кухнята на мама и баба с указания по телефона. Не е като да не ми се получават.. Вдъхновение черпя и от Габриела Цулин @gabrielatsulin – кулинарен блогър и още много – жена за пример. Това за мен си е придобиване на чисто ново умение и го причислявам към адски положителните неща последвали от карантината.

Освен това преоткрих шейкъра по всяко време на деня – бананов, какаов, бяло фрапе, шейк с киви. Минуса е прясното мляко по литър на ден.. но това е една друга тема. Всеки си има порок, е, това е моя. 😬

Чета, не, чета повече. Досега е нямало момент, в който да спра да го правя, но сега успявам да бъде качествено, без прекъсвния. Заедно с това си създавам и любими хюга моменти, времето ми само за себе си. “Крадецът на целувки” и “Гнездото” са първите прочетени през първите две седмици. Набелязала съм още две за следващите. Имам доста непрочетени книги, а някой и ми се препрочитат. Заемам при желание, знаете. Всички издателства и онлайн книжарници в момента ни предоставят отстъпки, така че ако сте си набелязали заглавия може да се разровите.

Работя, все още. Комуникацията с клиенти не прекъсва, дори напротив. Довърших и още един сайт на wordpress платформа. В доста по-кратък срок от предвиденото. Сега може би повече от всякога ми се действат проекти и осъществяват идеи.

Старая се да балансирам дигитализацията. Примерно, ако сутрин съм започнала да работя рано и съм прекарала часове на лаптопа и телефона, си оставям вечерта за книга. И обратното. Има дни на изключения, но са рядкост. Просто очите ми не издържат иначе, подуват се и се зачервяват. Имам обособен кът вкъщи заработя, но се случва да го взимам лаптопа и на спалнята, на дивана – абсолютен минус и ще го поправя.

Включвам се в онлайн обучения, записвам се за бюлетини на интересни за мен теми. От SoftUni Digital преминах безплатните: „Съвременни брандови и маркетинг стратегии“ и „Как да доминираме във Facebook: за напреднали“ и „Как придобих от 0 до 100,000 последователи в Инстаграм“. Ако кликнете върху избраното обучение ще може да видите видео с цялата лекция по темата. Тук може да разгледате и предстоящите обучения. Някои от тях са безплатни. Смятам следващото ми да е във връзка с подобряване знанията ми за Google Ads.

Тренирам всеки ден, нещо което бях оставила назад сред приоритетите в последните месеци. @samihossny успява да мотивира с лекота, адмирации. Всеки ден в 18:00 в профила му има лайф и може да тренираме заедно. При мен резултатът дори за 10 дни е видим.

Още нещо, за което имам време, е да си забърквам домашни маски. За коса използвам стимулант за коса на Икаров, знаете. За лице – по съвет на страхотната Tita Makeup artist си правя маска с мед и лимон. За избелване на зъбите забърквам кокосово масло с активен въглен. Тук ще намерите статия по темата.

Разбира се, през цялото това време не съм сама. С Кръстю сме си вкъщи, като задачки той продължава да върши само някои неизбежни. Спокойно е, въпреки че прекарваме значително повече време заедно, разбираме се, кога отлично, кога по-трудно. Излизаме да пазаруваме поне на 5 дни. Не сме полудяли или побъркали вкъщи. Аз “посещавам” баба и дядо, както ви бях споделила, говорим си през терасата, те живеят на втория етаж. Говорим си постоянно и по телефона. Представете си, вие имате n на брой развлечения, а те, само телевизора.. Дядо все още много обича книгите и чете. Така да съжалявам, че не научих баба да борави със smart phone. С родителите ни и най-близките сме преустановили контакт и това е за мен най-неприятното.

Не искам да се оплаквам, няма и за какво. Не съм се паникьосвала нито за момент, по-скоро ми е тъжно понякога. Да, всичките приказки за позитивизма ги изпълнявам, но има и моменти, в които е необходимо да се взимат важни решения, които изискват да бъдем по скоро реалисти. Спирам до тук, защото ще загубя фокуса на статията.

От градината на баба 💜

На практика все още не правя нещо нечувано вкъщи. Подобни съвети изникват от всякъде, но аз имах нужда да напиша тази статия. Дали ще има част втора зависи дали вие ще я пожелаете. Ще се радвам, ако ми споделите нещо различно от горе изброеното. Следващите дни определено ще имам нужда.

До скоро,

Теодора

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.