A little toy poodle Ronnie | Малкият ни той пудел Рони | Първи дни на Рон вкъщи

Искам да ви запозная той пудела априкот – Рон/Ronnie. Малкото момченце е при нас вече две седмици. Роден е на 25.05.2020 г. и вече е на два месеца и половина, 1,250 кг.

Рони е най-послушното и мило куче на света! Не преувеличавам. По характеристики на породата той пуделите са много интелигентни, жизнерадостни, с весел нрав и изключително привързващи се към стопанина. Уверявам ви от първо лице, че всичко гореизброено е налице. Рони от ден първи използва памперса по предназначение, спи в леглото си, не скимти или лае излишно и си играе само с играчките. Бели все още не е сътворил.

Получих доста запитвания относно това от къде сме го взели и каква точно порода е. Нямах представа, че интересът е толкова голям. След няколко седмично търсене и проучване открих едно семейство, стопани на шоколадов той пудел. Заплодили го с мъжки в цвят априкот и така на бял свят се появил Рони. Много се радвам, че успях да намеря такива хора, които са се грижили за бебетата като свои. И тъй като този за цената беше един от най-често задаваните въпроси, пиша и тук – 1500 лв.

Породата спада към така наречените хипоалергенни породи кучета. Не предизвиква алергии и няма вторичен косъм т.е не им пада козинката. В действителност косми засега почти няма.

За мое спокойствие заведохме Рон на ветеринар и изследвания за страшните болести при малки кучета, както и допълнителни такива за по-екзотичните видове. И добре, че го направихме. Откриха се паразити наречени “изоспори”. Не са страшни в неговия случай, но те не се повлияват от стандартните обезпаразитяващи средства затова се наложи лечение със сиропче. Това ще забави и поставянето на трета ваксина, но това не е толкова важно. Препоръчаха ни и диета с по-малки количества гранули за проблемен стомах. Та така.. малко по-гладничък ще си остава няколко дни, но е за добро.

Това беше първото ни предизвикателство с Рон.

Обожаваме го това мъниче и нямамаме търпение да му покажем света и отвън!

4 thoughts on “A little toy poodle Ronnie | Малкият ни той пудел Рони | Първи дни на Рон вкъщи

  1. Здавейте, от доста време съм си харесала точно такъв пудел но ме спира цената. 2000 лева и нагоре в повечето пъти без родословие. Скоро четох в един сайт, че за куче без родословие цените варират от 5000 до 10000 рубли, което ще рече от 100 до 200 лева а за куче с родословие и по стандарти, такова за изложба до макс. 70000.рубли или 1500 максимум и то за най – висок клас.
    Прилагам линк към сайта http://bg.happybowwow.org/pudel_default.htm

    Хмм, не знам.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.